Ouderdoms maculadegeneratie

maculade-generatieVandaag een stukje over het aspect ouderdomsziekte. De oogziekte Macula degeneratie wordt namelijk vaak in 1 lijn genoemd met de term ouderdomsziekte omdat over het algemeen deze oogziekte bij 50 plussers geconstateerd wordt. Dit betekend echter niet dat het niet op jonge leeftijd kan voorkomen, het is namelijk een oogziekte die van jong tot oud aanwezig kan zijn, maar meer dan de helft van de patiënten waar Maculadegeneratie geconstateerd wordt is echter wel in de categorie oud of ouder te noemen.

Wat is ouderdoms Maculadegeneratie dan?

De term ouderdoms ziekte of zoals in dit geval ouderdoms maculadegeneratie wordt vaak gebruikt als patiënten die ouder dan 50 zijn de grootste groep is van patiënten die Maculadegeneratie heeft. Het is namelijk een typische ziekte die optreedt door het langzaam ouder worden van het lichaam, waaronder dus ook je ogen. Het is ook een ziekte waar je je nauwelijks tegen kan wapenen aangezien er niet een echt duidelijke oorzaak te noemen is waardoor dit ontstaat. In onze artikelen over de oorzaken van Macula degeneratie en/of de symptomen hiervan kunt u hier meer over lezen.

Wat kunnen de oorzaken van ouderdoms Maculadegeneratie dan zijn?

Eigenlijk geen aangezien het vaak toch komt door de erfelijkheid van de ziekte en door de ouderdom van het lichaam zelf. U kunt natuurlijk wel zo gezond mogelijk proberen te leven aangezien er wel een bewezen effect is dat o.a. roken, veel zonlicht, alcohol maar ook voeding wel een rol speelt bij het ontwikkelen van macula degeneratie, maar het is echter geen hoofdoorzaak op de erfelijkheid na. Maar zeg nu zelf, gezond leven kan natuurlijk geen kwaad.

Conclusie:

Ouderdoms macula degeneratie is een feit, het is een oogziekte die je helaas eigenlijk niet kan voorkomen, maar in veel gevallen kan het wel behandeld worden zodat u er minder last van heeft. Het is namelijk wel een feit dat bepaalde vormen van deze oogziekte in combinatie met ouderdom een snelle achteruitgang van de ogen en het zicht betekend. Daarom is het altijd zaak bij de symptomen van macula degeneratie snel een arts te raadplegen, wilt u hier meer informatie over symptomen lees dan ook eens artikel over macula degeneratie.

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.