Maculadegeneratie behandelingen

Hoe weet ik of ik Macula Degeneratie heb?

Uw oogarts of optometrist inspecteert de macula, het deel van het netvlies dat verantwoordelijk is voor uw centrale visie, als onderdeel van een uitgebreid oogonderzoek. Als maculadegeneratie wordt vermoed dan volgt een speciale fotografische procedure met kleurstof, fluoresceïne angiografie genoemd. Deze Macula degeneratie test kan het patroon van het bloed in uw oog is bekijken en kan detecteren wat voor een verscheidenheid aan afwijkingen er aanwezig zijn.

Hoe wordt Macula Degeneratie behandeld?

Mensen die de ontwikkeling van belangrijke leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) doorgaans compenseren met grote letters publicaties en vergrootglazen voor de dagelijkse activiteiten. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat bepaalde vitamines en antioxidanten – vitamines C en E, bèta-caroteen en zink – kan bijdragen tot het verminderen of vertragen het risico op ernstige gezichtsverlies. Vraag uw oogarts over het gebruik van voedingssupplementen.

Behandeling voor de droge Macula Degeneratie

Droge maculadegeneratie, de meest voorkomende vorm van AMD, kan niet worden genezen, maar patiënten met de aandoening moeten onder de zorg van een oogarts blijven om beide ogen te controleren. Als het ene oog gezond is, dient de screening nog steeds. Dit alles om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Behandeling voor Natte Macula Degeneratie

Er is een verscheidenheid van behandelingen beschikbaar voor natte AMD. Succesvolle behandeling kunnen niet het normaal gezichtsvermogen herstellen, maar het zal het zicht verbeteren en kunnen het voorkomen van het centrale gezichtsvermogen verlies van verslechtering. Terwijl laser procedures kan vernietigen de abnormale bloedvaten, ze ook schade aan naburige retinale weefsel.

Medicijnen, zoals Eylea, Lucentis en Macugen, zijn de bevoorrechte behandeling voor acute natte macula degeneratie, waardoor de groei van lekkende bloedvaten in je oog te voorkomen. Lucentis wordt eenmaal per maand, hoewel sommige patiënten kan het nodig zijn de behandeling slechts een keer om de drie maanden. Macugen wordt toegediend om de zes weken. Eylea wordt eenmaal in de twee maanden na 3 keer-maandelijkse injecties.

Laser fotocoagulatie vernietigt lekkende bloedvaten die zijn gegroeid onder de macula en stopt de lekkage. Lasertherapie is nuttig voor ongeveer 10% -20% van de mensen met natte maculadegeneratie. Sommige verlies van gezichtsvermogen kan optreden, omdat deze behandeling ontstaat littekenweefsel dat wordt gezien als blinde vlekken, maar nog meer visie zou verloren gaan als er niets wordt helemaal gedaan. Tot de helft van de patiënten die ervoor kiezen lasertherapie kan het nodig herhalen behandelingen.

Fotodynamische therapie (PDT) maakt gebruik van een andere, niet-warmte-genererende laser voor de behandeling van abnormale bloedvaten. Visudyne wordt geïnjecteerd in de arm van de patiënt en stroomt door de vaten in het oog. Bij blootstelling aan de laser, een chemische reactie optreedt die dicht het lekkende vaten. Omdat de kleurstof is lichtgevoelig, moet je uit het verblijf van de zon of fel licht gedurende enkele dagen tot de kleurstof is overgegaan van uw systeem. Laser fotocoagulatie moet worden gedaan voor de abnormale bloedvaten leiden tot onherstelbare schade aan het netvlies. Meer bloedvaten kan later groeien, zodat mensen die deze behandeling ondergaan ook verder te gaan met regelmatige follow-up afspraken.

Geef een antwoord