Een bril voor Macula degeneratie

macula-degeneratie-brilHeeft een bril  voor mensen met Macula degeneratie nut?

Dat is de vraag die veel mensen hebben over macula degeneratie. In het verleden was het antwoord eigenlijk standaard nee. Maar tegenwoordig is dat antwoord toch wat anders, het is nog steeds wel het geval dat een bril de klachten van Macula degeneratie niet wegneemt, en het centrale zich alsnog achteruit gaat. Maar er is tegenwoordig wel een bril op de markt die degene met MD toch een heel stuk verder kunnen helpen.

Een Macula degeneratie bril, wat is dat?

De bril die speciaal gemaakt is voor de mensen met MD zorgt ervoor dat het zij zich om het zomaar even te noemen meer benut wordt. Waar veel mensen met MD het probleem hebben dat het centrale zich zo aangetast is dat ze een blinde vlek hebben als ze vooruit kijken, probeert deze bril d.m.v. het wel aanwezige zicht aan de zijkant van de ogen zo te bundelen dat deze ook meer zicht van voren opvangen.

Hierdoor hoeft degene met MD zijn hoofd niet meer in de raarste hoeken te draaien om goed vooruit te kunnen kijken, maar kan degene gewoon echt vooruit kijken. Het spreekt voor zich dat het geen wondermiddel is, maar het is zeker wel een handig hulpmiddel om toch waar meer van de omgeving voor je te kunnen zien als je een MD patiënt bent.

Waar kan ik deze Macula degeneratie bril halen?

Deze bril is nog vrij nieuw op de markt in Nederland, maar over het algemeen heeft de betere oogspecialist deze brillenglazen al in zijn assortiment liggen.

Wilt u meer informatie over de Macula degeneratie bril, bezoek dan eens de website van E-scoop

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.